Τελευταία

Αρχειοθετημένες αναρτήσεις

Εύκολα & Νόστιμα Snack παραλίας!

Το Καλοκαίρι είναι εδώ αλλά εσείς κάνετε αυστηρή δίαιτα ενώ οι διπλανοί σας απολαμβάνουν λαχταριστά club sandwich και burger;

Μην ζηλεύετε!

Φτιάξτε μόνοι σας το πιο υγιεινό «βρώμικο» snack στο σπίτι σας & πάρτε το μαζί σας στην παραλία!

Δείτε 2 απολαυστικές συνταγές που προτείνουμε, χαμηλές σε θερμίδες  και λιπαρά & πώς να τις φτιάξετε εύκολα & γρήγορα!

 

  1. Τορτίγια λαχανικών με τυρί κρέμα & γαλοπούλα

Υλικά

Τορτίγια (1 τεμάχιο) 60 γρ.

Πιπεριά πράσινη 35 γρ.

Πιπεριά κίτρινη 35 γρ.

Κολοκύθι 35 γρ.

1 φέτα (20γρ.) ψητή γαλοπούλα

1 κ. του γλυκού Τυρί κρέμα

1 πρέζα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

 

Εκτέλεση

1. Ψιλοκόβουμε όλες τις πιπεριές και το κολοκύθι σε μπαστουνάκια και τις τοποθετούμε σε 1 ταψί

2. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι και πάπρικα

3. Ψήνουμε τα λαχανικά στο γκριλ στους 180 ⁰C για 7-10 λεπτά

4. Απλώνουμε τις τορτίγιες στον πάγκο & βάζουμε το τυρί & την γαλοπούλα και στην άκρη προσθέτουμε όλα τα ψητά λαχανικά & τυλίγουμε την τορτίγια

 

  1. Σπιτικό Club sandwich

Υλικά

3 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ

Φιλέτο στήθος κοτόπουλο

1 λεπτή φέτα τυρί ή 60γρ.

1 φέτα (20γρ.) ψητή γαλοπούλα

3 λεπτές φέτες ντομάτα

Ρόκα (ή μαρούλι)

1 κουταλιά μαγιονέζα light

1 - 2 κ.τ.γ. μουστάρδα

Πάπρικα προαιρετικά (για το φιλέτο κοτόπουλο)

Υλικά για «τηγανητές» πατάτες

1 μέτρια πατάτα (περίπου 200γρ.)

1 κ.τ.γ. ελαιόλαδο

1κ.τ.γ μείγμα μπαχαρικών που φτιάχνουμε με ίσες ποσότητες από καπνιστή πάπρικα, κύμινο, σκόνη σκόρδου, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Club sandwich

1. Συγκεντρώνουμε τα υλικά

2. Για τη Σως: Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα light με τη μουστάρδα

3. Φρυγανίζουμε το ψωμί του τοστ στην τοστιέρα ή στη φρυγανιέρα

4. Εάν δεν το έχουμε έτοιμο, ψήνουμε σε αντικολλητικό σκεύος το φιλέτο κοτόπουλο & προσθέτουμε Πάπρικα (προαιρετικά)

5. Ζεσταίνουμε τη φέτα γαλοπούλας μέχρι να γίνει λίγο κρατσανιστή

6. Στην πρώτη φέτα του ψωμιού βάζουμε λίγη από τη σως που φτιάξαμε παραπάνω, προσθέτουμε το φιλέτο κοτόπουλο και τη ρόκα (ή το μαρούλι) & 1 φέτα ντομάτα

7. Προσθέτουμε από πάνω τη δεύτερη φέτα ψωμί, το αλείφουμε με την υπόλοιπη σως, απλώνουμε τις υπόλοιπες φέτες ντομάτας και τη γαλοπούλα

8. Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα ψωμί

9. Κόβουμε σε 2 τρίγωνα (χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδες για να μην χαλάσουν)

Για τις “τηγανητές πατάτες”

1. Πλένουμε πολύ καλά την πατάτα και την κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια ή ροδέλες

2. Σκουπίζουμε πάρα πολύ καλά!

3. Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε σχάρα του φούρνου

4. Αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο

5. Πασπαλίζουμε με το μίγμα

6. Τοποθετούμε τη σχάρα σε μεσαία θέση, και ψήνουμε στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν όσο θέλουμε «κρατσανιστές»

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Δημοσιεύτηκε σε: : Διατροφή & Άθληση

Αφήστε ένα σχόλιο